Šport

Ob Krki, Savi in Sotli so številni prijetni kotički za aktivno preživljanje prostega časa, okoliški hribi in griči pa so primerni tako za pohodnike in kolesarje, kot tudi za družine z otroki.

Peš se lahko podate po Čateževi energijski poti, Vodni učni poti Gabernica, Brežiški planinski poti, Gozdni učni poti Pišece, Koščevi poti v Jovse, Sromeljski poti vina in sonca, Grajski poti, Artiški sadjarski poti, Vidovi poti, Poti Kozjanskih borcev, Poti k repnicam, Poti po Orešju ali pa po Gadovi poti.

Če ste bolj ljubitelji kolesarjenja, tudi to ni problem. Kolo si lahko izposodite ali pa se po poteh zapeljete s svojim. Najlepše poti za raziskovanje s kolesom so Skrivnosti rjavorumenega peska, Prisluhnimo šumenju mokriških gozdov, Potep po deželi cvička in Orlovska tura.

Za vse ljubitelje lovljenja rib so tukaj odseki Krke in Save, ribnik pod gradom Mokrice, topla struga pri Termah Čatež, pritoki reke Save, Sotle in Krke. V Čatežu in Brežicah pa se lahko podate na vožnjo s kanujem.

Pri gradu Mokrice se razprostira 47 hektarjev golf igrišča z 18 polji. Odigrajte golf z razgledom in naravnimi ovirami.

Še posebej otroci bodo veseli ježe s konji. Lahko se podate na lahkotno ježo, odkrivate slikovito naravo ali pa se naučite jezditi na kmetijah Vaščer Quarter Horses, Zevnik in Pri Martinovih.

Kaj pa adrenalinski športi? Tudi to je Posavje! Prežitive dan na nebu s padalom ali pa se podajte na preživetje v naravi, kjer vam servis taktičnih veščin ponuja različne oblike preživetja v naravi, primeren tako za osnovnošolce kot profesionalne službe.