Z otroki

So tudi vas prepričali otroci, da se podate v terme? Naj bo vaš dopust brezskrben, lep in otrokom prijazen.

V bližini Brežic se je v vasi Mostec ohranil edinstven brod na Savi. Brod vozi vse leto, vožnja pa vas ne bo pustila ravnodušne.

Podajte se v živalski vrt Na jasi. V parku prebiva približno 250 živali, med njimi tudi nekaj eksotičnih. Otroci se lahko prosto sprehajajo med ogradami, nekatere živali pa lahko tudi božajo.

Obiščite Kmetijo Zevnik, kjer lahko vaši mali nadobudneži jahajo konje. Konji otroke popeljejo na sprehod in skupaj odkrivajo svet. Za bolj izkušene pa sta na voljo tudi terenska ježa ali šola jezdenja.

Sprehodite se na Šentvid in spoznajte Čateževo energijsko pot. Iz Term Čatež vas pot po nasipu ob reki Savi pelje do vasi Čatež ob Savi. Od tam se podate v gozd z označenimi energijskimi točkami in se počasi vzpenjate do Šentviške gore, kjer vas popolnoma očara razgled na celotno Krško-brežiško polje. Med vzponom lahko spoznavate Gorjana, klenega prebivalca Gorjancev iz burnega srednjeveškega 16. stoletja. Odkriti morate osem zabojev in si zapomniti simbole, ki so skriti v zabojih, ter vrstni red najdenih zabojev. Zadnji zaboj vam poda skrito Gorjanovo geslo.