Doživite dan v Čatežu

terme

Velikokrat se sprašujemo kam na izlet in zeleno Posavje je izvrstno tako za družine kot za posameznike. Kopanje v naravni termalni vodi, obisk naravnih kopališč, šport ob in na vodi ter kolesarjenje je le nekaj idej kamor se lahko podate. Obiščite zakladnico doživetij.

V Termah Čatež ali Termah Paradiso boste našli kotičke za zabavo, plavanje in sprostitev. Zabava z otroki je prav tako zagotovljena, saj so terme opremljene s številnimi bazeni in tobogani, lahko pa tudi zaplavate v počasni reki. Prav tako se lahko poslužite savne, ki blagodejno vpliva na vaše telo in počutje.

Nato se podajte v Brežice – gastronomsko bogato območje s pestro izbiro jedi in kakovostnimi vini. V mestnem jedru Brežic je Ošterija Debeluh, ki je prejemnica Michelinovega krožnika. Chef Jure Tomič svoje krožnike sestavlja s kreativnimi jedmi iz lokalnih sestavin. Lahko pa obiščete turistične kmetije in restavracije s poudarkom na domačih jedeh, če ste bolj za tradicionalne okuse. V zidanicah in na vinskih cestah pa vas čaka degustacija lokalnih vin.

Za konec dneva pa si privoščite še vodne dogodivščine v rekah. Vožnja s kanuji bo zagotovo prava izbira. Krka omogoča vožnjo s kanuji, kajaki ali pa vožnjo na supih. Tako Krka kot Sava pa imata urejena območja za ribiče. Ne pozabite na oddejo za piknik, ki je odlična izbira za sprostitev po vodnih dogodivščinah v zeleni pokrajini, katero lahko tudi prekolesarite.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja